Genieten van Demerlandschap in Langdorp


dinsdag, 29 augustus, 2017
Genieten van Demerlandschap in Langdorp

Vanaf vandaag kan men op de Demeroever in Landorp en Betekom twee nieuwe ontmoetingsplaatsen ontdekken. Eerder al werd in Zichem een authentieke platbodem voor anker gelaten. Toerisme Vlaams-Brabant en het Regionaal Landschap Noord-Hageland maken hiermee verder werk van het Project "Ontmoet de Demer" waarbij tegen het najaar 5 Demerpoorten gerealiseerd worden.


Vanaf dit najaar stoot men in Diest, Zichem, Langdorp, Betekom en Werchter op vijf Demerpoorten. 

Dit zijn unieke landschapherkenningspunten die de bezoekers laten kennismaken met het Demerlandschap. De ontwerpen van Hans Tuerlinkcx en Sven Vangodtsenhoven vonden hun inspiratie in de plaatselijk geschiedenis en het specifieke karakter van elke locatie.

In het centrum van Langdorp kan men vanaf vandaag aan een meanderende tafel van maar liefst 35 meter lang, genieten van een mooi uitzicht over het Demerlandschap. De tafel varieert in breedte zodat je er zowel met een groep kan plaatsnemen, maar ook kan genieten van een gezellige tête-à-tête. Zin om te barbecueën ? Ook dat kan, want naast de tafel staan twee publieke barbecuestellen.

In Betekom werd de brug over de Demer aangekleed met cortenstaal. De uitgelaserde tekening in de staalplaten is samengesteld uit cirkels van verschillende grootte en stelt de kronkelende Demer voor. 's Avonds licht dit patroon op. 

'Twee fantasitsche plekken om een wandeling of fietstocht te starten, of voor een barbecue op één van de mooiste plaatsen langs de Demer', zegt Monique Swinnen, gedeputeerde voor toerisme.